Home Rostliny Léčivé byliny Propolisová tinktura 50ml
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Propolisová tinktura 50ml

Celá ČR
28. 1. 2019 - 20:20
180 Kč
Prodávající

Popis

Naše vlastnoruční výroba propolisové tinktury.

Obsah: 50ml

Tinktura louhovaná v kvalitním 80% alkoholu.

Propolis pro zdraví a ve výživě

Propolis se používá hlavně k prevenci pharingitid a zánětlivých onemocněních dutiny ústní, ochraně organizmu před infekčními chorobami, při zánětech dásní, onemocnění horních cest dýchacích, zánětech žaludečních i střevní sliznice a močových cest. Poslední výzkumy také ukazují na silné antioxidační vlastnosti propolisu v boji proti nepříznivým vlivům životního prostředí a volným radikálům vůbec. Zajímavé je také pozorování, že na propolis nevzniká rezistence bakterií jako u antibiotik, přestože se užívá už od dob faraónů. Velmi dobré výsledky jsou dosahovány s propolisem v mastích nebo tinkturách k zabránění proleženin, urychlení epitalizaci kůže po popáleninách, při trudovitosti obličeje, chronických kožních ekzémů, oděrkách kůže. Také antimykózní účinky pomáhají k zastavení růstu a ničení některých plísní. Propolis je biologicky neškodný a v běžném dávkování je prakticky netoxický, takže bez vedlejších účinků může být užíván dlouhodobě. Propolis se také dobře kombinuje s antibiotiky, zvyšuje jejich účinnost a současně zmírňuje jejich nepříznivé vlivy na organizmus.



Bakteriocidní účinky

Propolis má dobré antiseptické, regenerační a bakteriocidní vlastnosti. Proto medicína využívá následující biologické a farmakologické působení propolisu.
anestetické - tlumí citlivost a bolest
antiflogistické - působí protizánětlivě
antiradiační - tlumí účinky škodlivého záření na organismus
antitoxické - ruší účinek některých jedů a bakteriálních toxinů
antivirové - působí proti některým virům
baktericidní - ničí a usmrcuje bakterie
bakteriostatické - zastavuje růst bakterií
dermatoplastické - podporuje hojení ran
fungicidní - ničí a usmrcuje houby a kvasinky
fungistatické - zastavuje růst hub a kvasinek
imunostimulační - podporuje vlastní obranné síly organismu

Propolis se velmi dobře kombinuje také s medicínskými antibiotiky a zvyšuje jejich účinek. Např. zlatý stafylokok je na směs propolisu a tetracyklinu 10x až 100x citlivější než samostatně podaný tetracyklin. Vůči propolisu není zatím rezistetní žádný bakteriální kmen. Preparáty z propolisu zabíjejí mikroby způsobující tuberkulózu, průjmy, syfilis, patogení plísně, streptokoky, stafylokoky, leptospirózu a pod.



Které nemoci možno léčit propolisem

Dánský lékař MUDr. Aagaard zveřejnil v r. 1975 zprávu o výsledcích čtyř sérií pokusů, do nichž bylo zpočátku zapojeno 16000 osob z celé Skandinávie a jejichž počet se později ještě zvýšil. Po vyhodnocení celého pokusu, tj. informace o výsledcích ošetření různých nemocí propolisem, se zjistily následující výsledky: V 95% případů byly jednoznačně potvrzeny léčebné účinky, ve 3% byl výsledek negativní a ve 3 případech se vyskytly alergie, takže léčení bylo nutné přerušit.
Dr. Aagaard uvádí také spektrum účinnosti propolisu. Ukázalo se totiž, že propolis má příznivé účinky na tato onemocnění:
artritida, bolesti hlavy, bolesti uší, bradavice, bronchitida, dna, ekzémy, chřipka, infekce močových cest, kloubový revmatismus, ledvinová onemocnění, migréna, mykózy, nachlazení, oční zápal, omrzliny, otevřené rány, paradentóza, plicní onemocnění, plynatost střev, poruchy krevního oběhu, skleróza, střevní infekce, vyrážky, zánět nosních dutin, záněty hrdla, zápal plic, žaludeční virózy, žaludeční vředy, žlučníkové kameny.
A obdobných lékařských studií, i když v menším rozsahu, bylo provedeno v posledních desetiletí mnoho. V lidovém léčitelství se užívá propolisové léčby jednak místně, zvláště u kožních nemocí, tak i vnitřně denně 3x 25-40 kapek půl až jednu hodinu před jídlem. Dáváme buď samotnou tinkturu nebo do tekutin (do mléka nebo do vody, nebo do různých čajů). Dětem dáváme 5-15 kapek 3-4x denně. Nejlépe je dáti je k medu na lžičce. Tím děti rády a dobře propolis přijímají. U dětí je možné užívat povolená antibiotika současně s propolisem.



Léčba propolisem

Velmi dobré výsledky jsou dosahovány s propolisem v mastí nebo tinkturách k zabránění proleženin, k urychlení epitelizace kůže po popáleninách, při trudovitosti obličeje, u chronických kožních ekzémů, oděrkách kůže, trhlinkách na nohou nebo rukou. Také antimikózní účinky pomáhají k zastavení růstu a ničení některých plísní.

U zánětů horních cest dýchacích a průdušek 3x 20-40 kapek propolisu na kostku cukru nebo do medu, tekutin nebo samostatně.
Při zánětech nosohltanu a onemocnění mandlí vykloktat propolisovou emulzí, kterou polykáme. Současně u dětí můžeme aplikovat antibiotika. S takovou kombinací i u hnisavýchangín docílíme úspěchu.
U žaludečního a duodenálního vředu dáváme 3x denně 1/2 hodiny až 1 hodinu před jídlem 20-35 kapek do mléka nebo medu. Zlepšení lze pozorovat již po 3 dnech léčby.

Propolis má své léčebné použití také v neurologii, parazitologii, onkologii, endokrinologii, gerontologii a fyziatrii.

Propolisová tinktura 50ml

Zavřít Zavřít
Prodávající
Jří Vlasák
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!