Home Rostliny Léčivé byliny Zatočte s depresí a úzkostí
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Zatočte s depresí a úzkostí

Celá ČR
19. 12. 2019 - 19:08
Dohodou
Prodávající

Popis

«Griffonia» která je vhodná pro optimalizaci centrálního a periferního nervového systému. Tropická rostlina griffonia a vitamíny skupiny B působí synergicky, blahodárně působí na funkce mozku, na rytmus spánku, napomáhají odstranit sklíčenost a pokles nálady, snižují pocit úzkosti, deprese. Griffonia - exotická rostlina původem ze Západní a Střední Afriky. Nejcennější na rostlině jsou její semena, protože obsahují přírodní látku 5-hydroxytryptofan (5-HTP). Tato aminokyselina je zdrojem jednoho z nejdůležitějších neuromediátorů serotoninu. Molekuly 5-HTP lehce pronikají do mozkových buněk, přitom se mění na serotonin. Výzkumy prokázaly, že 5-HTP se co do účinku zcela vyrovná syntetickým antidepresivům. Daná látka spolu s vitamínem B6 zvyšuje syntézu endorfinů, odpovídající za kladné emoce, napomáhá lepší náladě a obnovení všech fází zdravého spánku – usínání, rychlý a pomalý spánek. V evropských zemích se tato látka úžívá už řadu let v boji s depresemi a ve snaze zlepšit paměti. 5-HTP rovněž tlumí činnost kontrolního centra hladu v mozku, snižuje zejména chuť k jídlu obsahujícím sacharidy. Tato aminokyselina navíc účinně pomáhá vyrovnat se s premenstruačními symptomy (PMS): zmenšuje pocit stísněnosti, skleslosti, neklidu, podrážděnosti, napětí, emocionální nejistoty, které vznikají v posledním týdnu cyklu.

Vitamín B6 má díky tomu, že se účastní syntézy nejdůležitějších neuromediátorů, vitamínu B12, nezastupitelnou roli v zajištění normálního fungování centrální i periferní nervové soustavy. Řada výzkumů potvrdila, že vitamín B6 je účinný při depresích: zodpovídá za vstřebávání aminokyselin (tryptofanu, cysteinu, methioninu), které jsou pro mozek nenahraditelné, a za tvorbu antipsychotických hormonů serotinu a norepinefrinu. Potřeba tohoto vitamínu se zvyšuje při užívání antidepresiv a orální antikoncepce, během stresu a zvýšené emocionální zátěže.

Vitamín B12. Na udržení optimální hladiny tohoto vitamínu v organismu závisí celá škála emocionálních a poznávacích možností. Je přímo účasten syntézy melatoninu, čímž napomáhá předcházet depresím, demenci a zmatenosti, pomáhá překonat nespavost a přizpůsobit se změnám spánku a bdění. Deficit vitamínu B12 může vést k onemocněním periferní nervové soustavy, atrofii zrakového nervu a k degenerativním změnám buněk kostní dřeně a míchy.

Zatočte s depresí a úzkostí

Zavřít Zavřít
Prodávající
Jiří Král
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!