Home Rostliny Léčivé byliny Hoodia gordonii - pomoc při hubnutí
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Hoodia gordonii - pomoc při hubnutí

Celá ČR
27. 4. 2021 - 15:28
235 Kč

Popis

HOODIA GORDONII - organická, jemně mletá

Vhodná při ketogenních dietách a odtučňovacích kůrách. V začátku vám pomůže snižovat chuť k jídlu a chuť na sladké, než si organsimus zvykne na nové stravovavcí návyky.


Latinský název rostliny: Hoodia gordonii
Jiné názvy: Hůdie
Země původu: Jižní Afrika
Povolení CITES: ANO
Kvalita: HQ Premium
Historie použití: Tradiční přírodní medicína


Naše certifikovaná Hoodia gordonii pochází přímo z Jižní Afriky. Řízenému pěstování a kultivaci je věnována maximální péče, díky které vyniká vysokou kvalitou a silným účinkem. Zdravotní nezávadnost a dlouhá trvanlivost při skladování v temnu, chladnu a suchu je zajištěna dokonalým zpracováním a sterilizací výchozí práškové suroviny.


Odborné zdroje uvádějí: Hoodia gordonii patří do čeledi toješťovitých (brčálovitých) a roste převážně v poušti Kalahari na území Namibie a na severu Jihoafrické republiky. Je nenáročná a nevadí jí vyšší teploty a suché půdy. V pouštních podmínkách dokáže přežít i celý rok bez srážek. Na vhodném stanovišti může růst několik desítek let a dosahuje pak velikosti přes jeden metr. Nejprve vytváří jeden výhon, později se bohatě větví a v dospělosti může vážit desítky kilogramů. Vzhledem Hoodia gordonii připomíná pryšce. Její květy jsou světle a tmavě fialové či lososové, tvarem podobné květům petunií. Rostlina je ve volné přírodě chráněná a patří mezi ohrožené druhy. Účinek hoodie znali domorodí lovci z kmene San již od nepaměti. Během delších výprav konzumovali malé kousky zázračné rostliny, a pak už nepotřebovali celý den jíst ani pít. Ve vyprahlé poušti to byl velmi užitečný trik, jak oklamat tělo. Evropané se s ním seznámili teprve v šedesátých letech minulého století. Jihoafričtí vojáci si při potlačování národně osvobozeneckého boje v Namibii všimli, že jejich stopaři z kmene San vydrželi celý den bez jídla. Viděli, že žvýkají části nějaké rostliny, aby zaháněli hlad. Jako \"záháněč hladu\" se Hoodia gordonii proslavila po celém světě.

Hoodia gordonii - pomoc při hubnutí

Zavřít Zavřít
Prodávající
ViNaturae Herbal Alchemy
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!